Streekstad Centraal

Schoorl Community, het inwonersplatform van het duindorp, zoekt plekken waar tien artistieke vogelkastjes kunnen komen te hangen die Schoorlse kunstenaars momenteel pimpen. De tien plekken gaan samen een route vormen van Camperduin tot en met Aagtdorp. Schoorl Community denkt aan de tuinen van tien inwoners die de vogelkastjes adopteren. Een belangrijke voorwaarde is dat de vogelkastjes vanaf de openbare weg te zien zijn.

Tien kunstenaars in het Duindorp hebben deze week een vogelkastje gekregen met de vraag daar een kunstwerk van te maken. Hiermee zijn ze allemaal aan de slag gegaan. Na het kunstzinnige pimpen moeten de huisjes nog steeds te gebruiken zijn als vogelkastje, zodat bijvoorbeeld koolmeesjes er echt een nestje in kunnen bouwen.

De tien kunstenaars zijn: Ron Moret, Inge Koetzier van Hooff, Rachel Bunder, Maria Scherf, Willem Schotten, Bente Trijsburg, John Ory, Nanni Vijn, Marijke Takken en Annelies Horder en Gerda Schimmel maken als duo van het vogelkastje een kunstwerk.

Aan het adopteren van een vogelkastje zijn geen kosten verbonden, dankzij medewerking en subsidie van de gemeente Bergen, een donatie van de Vrienden van de burgemeester Peeckstichting en Staatsbosbeheer. Het verzoek is wel een beetje goede huismeester te zijn voor het onderkomen.

Wie een kunstzinnig vogelkastje wil adopteren van een van de tien Schoorlse kunstenaars, kan dat laten weten via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl