Streekstad Centraal

Het college van Heerhugowaard is van plan om met regelmaat weesfietsen, fietswrakken en hinderlijk geparkeerde (brom)fietsen te laten verwijderen rond Middenwaard en in Centrumwaard. Om dit mogelijk te maken zal de Algemeen Plaatselijke Verordening moeten worden aangepast. Het college wil de veiligheid in en om de winkelcentra verhogen en ervoor zorgen dat stallingsplekken niet onnodig bezet blijven.

Voor corona ruimde de gemeente bij het NS-station regelmatig weesfietsen, fietswrakken en fout geparkeerde (brom)fietsen op. Tweewielers die hinderlijk in de weg staan worden direct verwijderd. Fietswrakken en mogelijke weesfietsen die na twee weken nog onaangeroerd worden gezien door handhaving, krijgen een sticker met daarop de waarschuwing dat ze twee dagen later zullen worden verwijderd. Fietswrakken worden na twee weken vernietigd. Weesfietsen kunnen tot dertien weken na verwijdering nog worden opgehaald.

Verwijderde (brom)fietsen zijn terug te vinden verlorenofgevonden.nl. Wie zijn of haar fiets terug wil hebben, kan voor 20 euro een ophaalbrief krijgen op het gemeentehuis. Hiervoor is een geldig identiteitsbewijs nodig, het registratienummer op de website, en een fietssleutel of bewijs van aankoop. Op de brief staat het adres van het fietsendepot. Ophalen gaat op afspraak.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl