Streekstad Centraal

De Noordwest Ziekenhuisgroep start met de corona-vaccinatie van ‘hoog-risicopatiënten'. Dinsdag kwam de eerste partij Moderna-vaccins voor deze doelgroep binnen. De Gezondheidsraad heeft advies gegeven over welke mensen binnen deze doelgroep vallen. Ongeveer 1.600 mensen krijgen een uitnodiging voor vaccinatie in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn. De hele operatie gaat meerdere weken duren omdat iedereen dubbel ingeënt dient te worden.

Omdat er nog niet genoeg vaccins zijn voor iedereen, in ieder geval niet zonder een buffer hebben, moeten ook patiënten met een lager gezondheidsrisico nog even geduld hebben. Of hun inenting wordt gedaan bij de GGD, bij de huisarts of in het ziekenhuis is nog niet bekend. Meer over de volgorde van vaccinatie en de vaccins is te vinden op www.coronavaccinatie.nl.

Over de vaccinatie van hoog-risicogroepen is meer te vinden op rivm.nl/covid-19-vaccinatie en over het Moderna-vaccin op cbg-meb.nl. Het ziekenhuis is voor vragen over afspraken en vaccinatie bereikbaar via 088 - 085 7777.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl