Zondag aan het eind van de middag liet de ijsmeester van De Meent in Alkmaar smelten, nadat het ijsseizoen officieel eindigde kwam. Een uniek seizoen vanwege corona, vooral door de beperkingen. Toch waren bezoekers zeer te spreken over hoe de medewerkers daarmee omgingen. Van 1.067 bevraagden was 99 procent positief over hun houding en 82 procent vond deze goed tot super goed.  "Als eindcijfer ontvingen wij een 7,8 gemiddeld, een vol punt hoger dan 2018”, aldus de tevreden locatiemanager Roy Lennings van Alkmaar Sport.

“Dit seizoen zal ik niet snel vergeten,” zegt Lennings. “We zijn gestart met het tekenen van een contract met FDS Signmakers als nieuwe partner voor de 400-meterbaan. Een goed begin van een seizoen vol mooie plannen voor bijvoorbeeld een kerstvakantieprogramma voor families en met diverse grote schaatswedstrijden in de agenda zoals de finale van een schaatsmarathon meerdaagse, de Holland Cup lange baan en als kers op de taart het NK Marathon. Helaas werd dit snel anders.”

Er waren veel beperkingen, maar Lennings is trots dat de ijsbaan dankzij het protocol überhaupt weer open mocht, al een dag na de lockdown. Bovendien werd dankzij een andere afstelling van het koelsysteem het ijs veel beter beoordeeld: 60 procent was positief, tegenover 42 procent na het vorige (milde en winderige) seizoen.

“We onderzoeken of winddoeken de effecten van de wind kunnen verminderen. Andere verbeterpunten die we na tips van schaatsers deze zomer doorvoeren zijn een visuele plattegrond, extra bewegwijzering naar kleedkamers en de ijshal, nieuwe doeken met het EHBO-telefoonnummer en een betere duiding van de EHBO-behandelruimte.”

"Wij zien volgend jaar iedereen weer graag op De Meent. Zet alvast 9 oktober 2021 in de agenda want dan is de feestelijke start van het nieuwe ijsseizoen. Hopelijk een nieuw seizoen dat bruist van mooie evenementen en gezellige activiteiten”, besluit Roy Lennings. (foto: Renata Jansen Fotografie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl