Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

In tientallen steden zijn mensen zondagmiddag de straat opgegaan om te protesteren voor een 'eerlijker en daadkrachtig klimaatbeleid'. Wie zich dus afvroeg waarom de buren op de pannen sloegen; dat raadsel is opgelost. Ook in de Alkmaarder Hout maakten mensen lawaai om het 'klimaatalarm' af te laten gaan. "De mensheid zal uitsterven", laat één van de demonstranten Alkmaar Centraal weten.

Ariane Brumm-Liessens, coördinator van de actie in Alkmaar benadrukt de ernst: "We doen het met name nu omdat er deze week verkiezingen zijn en we willen mensen vragen om het klimaat mee te nemen in hun overweging. We moeten tussen nu en vijf jaar echt grote stappen maken want anders gaan we echt heel ernstige gevolgen zien en dat wil niemand. Het is nu of nooit"
Seconden voor 15:00 uur wordt afgeteld zodat klokslag drie uur eensgezind een enorm kabaal losbarst.

Met potten, pannen, muziekinstrumenten en de eigen stem stem werd een minuut lang herrie gemaakt om het 'klimaatalarm' te luiden. Volgens de Alkmaarse organisatie deden Ruim 50.000 mensen in heel Nederland mee en zo'n 600 in Alkmaar. Milieudefensie, één van de landelijke initiatiefnemers, houdt het op ruim 35.000 mensen in 44 plaatsen. In de Alkmaarder Hout waren rond de 200 mensen aanwezig.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl