Streekstad Centraal

Het lichten van de dekschuit in het Noordhollandsch Kanaal bij Schoorldam heeft veel langer geduurd dan verwacht. Donderdagochtend zonk het aangemeerde schip in het Noordhollandsch Kanaal. Daarna startte een operatie om het schip uit het water te krijgen. Pas vrijdagochtend rond 7:00 uur stond de Hildebrand op de gereedstaande dieplader.  Die bracht de schuit over de weg naar een scheepswerf. De gloednieuwe tractor die op het schip stond en ook onder water verdween, was in de loop van donderdagmiddag op de wal gezet.

Tankauto's reden vele ritten om het water af te voeren dat uit de boot werd gepompt en vervuild is met olie.  Een grote hijskraan takelde de Hildebrand langzaam uit het water. Er werd de hele nacht onafgebroken doorgewerkt. Felle schijnwerpers verlichtten het werk.

De Schoorldammerbrug, die Schoorl met Warmenhuizen verbindt, is sinds vrijdagochtend weer open voor het autoverkeer. Fietsers en voetgangers konden al die tijd ongehinderd over de brug. Ook het scheepvaartverkeer kon vanaf 11 uur worden hervat, meldt de website van de provincie Noord-Holland. De operatie trok donderdag veel bekijks.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl