Streekstad Centraal

Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project 'Hotspot' op een plek waar relatief veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Een midweek lang worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, verkeersgedrag, niet handsfree bellen en het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen. Deze week was de Westtangent in Heerhugowaard aan de beurt.

De Westtangent is een drukke weg waar vaak en veel te hard wordt gereden. De meeste verkeersongevallen hebben met de te hoge snelheid te maken, bij de helft is er letsel en op 19 juni 2019 overleed een fietsster.

Sinds 6 januari  is er een groene golf, maar er werden evengoed totaal 29 hardrijders betrapt. Vier reden meer dan 50 km/u te hard en moesten hun rijbewijs inleveren. De 'kampioen' was een bestuurder die reed 118 km/u reed. Daarnaast werden acht bestuurders bekeurd voor het niet handfree bellen en kregen een aantal een bekeuring voor door rood rijden en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl