Streekstad Centraal

Jan Henk Nawijn van het online platform en keurmerk De Lieve Tandarts in Bergen is een samenwerking aangegaan met Zorgpromotor in Goes. Beide partijen hebben elkaar gevonden om patiënten te helpen bij hun zoektocht naar de juiste tandarts, fysiotherapeut of huisarts.

"Patiënten verdienen de beste zorg en de zorg die bij hen past", vindt Jan Henk Nawijn, "soms kunnen ze daarbij een handje geholpen worden, bijvoorbeeld door hen over de drempel te helpen om weer naar de tandarts te gaan. Op De Lieve Tandarts staan tandartspraktijken die bewezen bijdragen aan het leveren van goede zorg en een goed gevoel".

Het gaat beide initiatiefnemers er vooral om dat een praktijk, of het nu een fysiotherapiepraktijk, een tandarts of een huisarts is, transparant is over wat de medewerkers voor een patiënt kunnen betekenen, waar patiënten op kunnen rekenen en wat het hun kost.

Kirsten Baane van Zorgpromotor: “Door het verhaal van een praktijk goed over te brengen, te laten zien waar ze goed in zijn en zich in specialiseren, krijgen patiënten een veel helderder beeld van wat ze kunnen verwachten. Dit zorgt voor meer patiënttevredenheid.”

De Lieve Tandarts is een landelijk opererende organisatie die ‘lieve tandartsen’ goedkeurt en aansluit. Het bemiddelingsplatform heeft als missie om zoveel mogelijk mensen (weer) aan reguliere mondzorg te helpen. Meer dan een half miljoen Nederlanders gaan niet naar de tandarts omdat ze te bang zijn.

Nawijn: “Iemand die al lang niet meer naar de tandarts is geweest denkt al snel dat er enorme problemen in de mond zijn ontstaan vanwege de achterstand. In de regel speelt daar vooral schaamte een rol. Een tandarts kan zo nodig stapsgewijs, en zelfs in een meerjarenplan de problemen aanpakken als die er zijn. Daardoor worden de kosten gespreid en worden die vaak vergoed vanuit de tandartsverzekering.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl