Streekstad Centraal

Het Projectteam Energieleverend Geluidsscherm voert deze week onderzoek uit langs de delen van de Schagerweg (N245), Huiswaarderweg (N245) en Nollenweg (N508) waar het geluidsscherm met zonnepanelen zal worden geplaatst. Het duurt echter nog tot eind dit jaar voordat het scherm gebouwd wordt, want het idee is simpel maar er wordt iets nieuws ontworpen en natuurlijk moet de precieze plaatsing bepaald worden. De constructie duurt ongeveer een jaar.

Het scherm wordt ongeveer 2,5 kilometer lang en 5 meter hoog, en zal bestaan uit een frame met zo'n 5.000 zonnepanelen. Daarmee kunnen rond 412 huishoudens van stroom worden voorzien. De panelen zijn eenvoudig te vervangen als er in de toekomst veel betere zonnepanelen zijn of bij eventuele schade.

Het Energieleverend Geluidsscherm is een pilotproject waarin samengewerkt wordt met drie marktpartijen, Hogeschool Inholland Alkmaar, het energiebedrijf Lokaal Groen en omwonenden.  Het scherm kost ongeveer 5,5 miljoen euro. De gemeente legt krap 2 miljoen in, de rest wordt komt van diverse subsidies en de energie-opbrengst.

Ondernemers K_Dekker, Sunprojects, Krinkels BV en Sunconnect wonnen 5 november 2020 samen de gunning van het Energieleverend Geluidsscherm. In 2021 doen zij onder andere onderzoek in de ontwerp-en-design-fase. Als de gemeente heeft ingestemd met het ontwerp, start de bouw eind dit jaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl