Streekstad Centraal

Dekschuit Hldebrand is donderdagochtend gezonken in het Noordhollandsch Kanaal vlak voor de brug bij Schoorldam. Ook een gloednieuwe tractor op de Hildebrand verdween onder water. Weginspecteur Albert van de provincie Noord-Holland plaatste donderdagochtend foto's van de gezonken schuit op zijn twitterkanaal.

Het zinken van de dekschuit werd rond 7.15 uur gemeld door een passerende schipper. Volgens een tweet van de Provincie Noord-Holland was er sprake van een aanvaring, en is de aangemeerde dekschuit daarna gezonken. De brandweer kwam ter plaatse maar kon niets meer uitrichten. Het schip lag een half uur later op de bodem van het kanaal. Omwonenden meldden dat zij vroeg in de ochtend een knal hadden gehoord, maar niet duidelijk is of dat iets met dit incident heeft te maken.

Op de website meldt de provincie dat door de aanvaring olie terecht is gekomen in het kanaal. Tegen verspreiding van de olie is er een olieboom in het water gelegd en wordt een afzuigmachine ingezet.

De Hildebrand was van aannemer Krinkels, die voor de provincie Noord-Holland met het schip het riet maait langs de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. De dekschuit was afkomstig van de Krinkels-vestiging in Nagele en had woensdagmiddag aangelegd bij Schoorldam, ter hoogte van de Schoorldammerbrug.

Volgens een woordvoerder van de provincie was het schip onbemand tijdens het zinken en liep niemand kwetsuren op. De maaieenheid zou hier donderdagochtend beginnen met het onderhoud langs de waterkanten. De stuurman en zijn collega troffen het schip bij aankomst in gezonken toestand aan.

Het Noordhollandsch Kanaal is voorlopig voor de scheepvaart gestremd tussen Schoorldam en Burgervlotbrug. Donderdagmiddag zijn bergers bezig om het schip te lichten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl