Streekstad Centraal

Bij de Jumbo in Schoorl is een inzamelzuil neergezet om vreemd en oud geld te doneren om staaroperaties elders in de wereld mogelijk te maken. Het is een gezamenlijke actie van Jumbo en Lionsclub Bergen-Egmond-Schoorl.

Ongeveer 98% van alle Nederlanders heeft al jaren zowel vreemd als oud geld in huis liggen, weet de Lionsclub. "Soms in een vergeten sok, soms in een bureaula, soms tussen het speelgeld van de (klein)kinderen". Lionsclubs willen daar een zinvolle bestemming aan geven.

Staar is een veelvoorkomend oogprobleem, dat tot gezichtsverlies leidt. Een staaroperatie is zeer effectief voor het herstellen van het zicht en het helpt mensen om een onafhankelijk leven te (kunnen) leiden. In Nederland valt een staaroperatie onder de noemer ‘relatief eenvoudig’ te ondergaan en uit te voeren. Volgens de Lionsclub Bergen-Egmond-Schoorl hebben andere mensen in de wereld mindere kansen op deze ‘relatief eenvoudige’ ingreep. Fight voor Sight, een samenwerking tussen de Lionsclub Nederland en Wilde Ganzen, maakt daarom oogzorg en staaroperaties in ontwikkelingslanden mogelijk.

Lionsclubs verzamelen sinds 2010 oud en vreemd geld in ten behoeve van Fight voor Sight. Elke 10 euro die via de inzamelzuil in onder andere de Jumbo in Schoorl wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd. Sinds de start (2010) werd circa 931.000 bijeengebracht. Dat bedrag was goed voor 62.000 eenvoudige staaroperaties in derde-wereldlanden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl