Streekstad Centraal

Twee Egmonders van 22 en 24 jaar oud en een 22-jarige Alkmaarder moeten zich donderdag, bijna vier jaar na dato, verantwoorden voor hun rol bij de zware mishandeling van drie Duitse toeristen in Egmond aan Zee. De verdachten zouden in mei 2017 na een stapavond de Duitsers hebben aangevallen en twee van hen zwaar hoofd- en hersenletsel hebben toegebracht. Dat gebeurde op de Boulevard ter hoogte van de vuurtoren. Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

Twee van de drie slachtoffers belandden met hersenletsel langdurig in het ziekenhuis. Het lijkt om een gewelddadige beroving te gaan, maar daar zal vandaag meer duidelijkheid over komen. Er wordt hen poging tot doodslag en openlijk geweld ten laste gelegd.

In Egmond aan Zee sprak men schande van de brute mishandeling, en in de zoektocht naar de verdachten loofden lokale ondernemers zelfs 5.000 euro uit voor de gouden tip. Het duurde ruim twee maanden voordat twee Egmonders en een Alkmaarder werden aangehouden, toen 18, 19 en 20 jaar oud. Dat deed de politie op basis van recherchewerk, waardoor de beloning derhalve niet hoefde worden uitgekeerd.

Donderdag staan zij dus voor de rechter. De jongste van het drietal zou hebben geprobeerd een van de Duitsers van het leven te beroven door meermalen hard tegen het hoofd en gezicht te schoppen toen het slachtoffer op de grond lag. De oudste zou een ander slachtoffer een hersenbloeding, schedelbreuk en een gebroken kaak hebben geslagen en geschopt. De middelste staat alleen voor 'openlijk geweld' terecht.

De zitting tegen het drietal, die hun zaak in vrijheid mochten afwachten, begint donderdagmiddag om 13.00 uur in de Haarlemse rechtbank. De slachtoffers zijn niet aanwezig, maar hebben hun slachtofferverklaringen op papier gezet. (foto: Sjef Kenniphaas)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl