Streekstad Centraal

Een 34-jarige man uit Broek op Langedijk is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, omdat hij eind november twee ambulancemedewerkers bedreigde en vasthield in zijn woning. Bovendien moet hij beide slachtoffers 2.500 euro betalen en kreeg hij een maximale proeftijd van drie jaar opgelegd.

De verdachte belde in de nacht van 27 op 28 november naar de hulpdiensten nadat hij alcohol gedronken, wiet had gerookt en andere drugs had gebruikt. Hij zei dat hij zich slecht voelde en een bloedneus had door cokegebruik. Twee toegesnelde ambulancemedewerkers zagen al snel dat de verdachte geen bloedneus of ander letsel had, al roken ze wel een sterke wietgeur. Ze stelden daar enkele vragen over, maar daar was de bewoner niet van gediend. Hij liep naar de keuken, pakte drie grote messen en liet deze zien. Hij bedreigde de hulpverleners met de dood en ze mochten de woning niet verlaten. De gijzeling duurde zo'n zes minuten. Toen kon de gearriveerde politie de verdachte aanhouden.

De 34-jarige Langedijker verklaarde tijdens de zitting dat hij alleen vage herinneringen aan het incident heeft. Hij zei dat hij niet had geslapen, niet goed had gegeten en drugs had gebruikt. De verdachte voelde zich niet goed geholpen door de ambulancemedewerkers voor zijn kortademigheid. Hij gebruikt nu vrijwel geen drugs meer, verklaarde hij.

Het incident had een grote impact op de hulpverleners , vertelden ze tijdens de zitting. Ze dachten niet levend uit de situatie te komen en nog steeds merken ze de psychische gevolgen en staan ze minder onbevangen in hun werk. Het Openbaar Ministerie eiste drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

De politierechter gaf een hogere straf, maar wel volledig voorwaardelijk. Dit vanwege de ernst van het gedrag van de verdachte, maar ook het feit dat hij geen strafblad had.  Daarnaast moet de verdachte elk slachtoffer 2.500 euro smartengeld betalen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl