Streekstad Centraal

Het Noordwest Ziekenhuis is woensdag gestart met het verplaatsen van negentien bomen rond het ziekenhuis. Ook worden de resterende bomen gekapt die vorig jaar zijn blijven staan om vleermuizen stapsgewijs te laten wennen aan de veranderende omgeving. Ze zouden aanvankelijk naar het parkeerterrein P5 gaan, maar daar is een tijdelijke helikopterlandplaats ingericht voor vervoer van coronapatiënten.

Het ziekenhuis maakt met de verplaatsing van de bomen ruimte voor de nieuwbouw en de herinrichting van het ziekenhuisterrein. Er zijn nieuwe plekken voor de bomen gevonden, allemaal in de directe omgeving van het ziekenhuis. De verplaatsing kan niet wachten, omdat vogels en vleermuizen met het broedseizoen willen beginnen. De natuur mag dan niet verstoord worden.

De Nationale Bomenbank ontfermt zich over de verplaatsing. Het streven is om hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, meldt het ziekenhuis op haar website.

De bomen zijn eind 2019 al voorbereid op de verplaatsing. In de oorspronkelijke plannen waren ze bedoeld voor een nieuwe groenstrook op de plek waar nu parkeerterrein P5 is. Hier is echter voorlopig een tijdelijke helikopterlandplaats voor vervoer van coronapatiënten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl