Streekstad Centraal

Ouderenzorgorganisatie De Zorgcirkel opent op 1 maart een observatie- & herstelafdeling in Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. "De afdeling richt zich op een spoedig herstel en snelle terugkeer naar huis van ouderen. De samenwerking is een voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek, door de juiste zorgverlener", zo heeft Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur aan mediapartner NH Nieuws laten weten.

De Zorgcirkel Observatie- & Herstelafdeling is bedoeld voor ouderen die na een bezoek aan de spoedeisende hulp of ziekenhuisopname moeten herstellen en intensieve zorgondersteuning of begeleiding nodig hebben. Er is momenteel plek voor tien bedden, met op korte termijn een uitbreiding naar twintig. "De cliënten worden uitgedaagd om hun dagelijkse handelingen zo zelfstandig mogelijk uit te voeren, zodat zij weer snel naar huis kunnen", verklaart Sernee.

De cliënten hebben in principe weinig medisch specialistische zorg nodig, dus neemt een specialist ouderengeneeskunde het over. "Zo kan het ziekenhuispersoneel zich focussen op de zorg voor medisch instabiele patiënten", aldus Marjory Smiers, directeur revalidatie en kortdurend herstel van De Zorgcirkel. De zorg kan na een opname eventueel worden verlengd met ondersteuning van thuiszorg of andere hulp(middelen).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl