De Colombianen die zijn aangehouden vanwege de dodelijke schietpartij in Bergen aan Zee, zitten nog steeds vast. Ze worden niet alleen verdacht van de moord op dinsdag 16 februari en van wapenbezit, maar ook witwaspraktijken. Dat laat het Openbaar Ministerie weten aan mediapartner NH Nieuws. Maandag wordt bepaald of de zes verdachten, drie mannen en drie vrouwen van 29 tot en met 53 jaar oud, langer met alle beperkingen vast moeten blijven zitten.

In het Amsterdamse hotel waar de Colombianen werden opgepakt zag de politie ook twee Noren die zich verdacht gedroegen. Er zijn sindsdien echter geen aanwijzingen gevonden dat ze iets te maken hadden met de schietpartij en daarom zijn ze weer vrijgelaten. Wel hadden ze ketamine op zak.

Vorige week dinsdag klonken er in de middag schoten op de parkeerplaats aan het Van der Wijckplein in Bergen aan Zee. Later bleek een 45-jarige man uit Colombia te zijn neergeschoten. Een witte auto met Belgisch kenteken reed er op hoge snelheid vandoor.  Later werd een auto die aan deze beschrijving voldoet gevonden in Egmond aan den Hoef.

Na het schietincident hebben onbekenden het slachtoffer in een auto gelegd en zijn ermee weggereden. Deze auto werd op de Stationsstraat in Bergen klemgereden door de politie, maar de rol van deze personen is nog niet duidelijk. Het slachtoffer nog gereanimeerd, maar tevergeefs.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl