Kees Jong en Lotte Saarloos lanceerden vorig jaar proeflokaal de Kleine Brouwerij in de Alkmaarse binnenstad. Het jonge stel opende de zaak uit passie en liefde voor gastvrijheid en lokale producten: "Ik kreeg het in mijn bol om een zaak te openen samen met Lotte." Ondanks de komst van Corona en alle beperkingen die daar bij horen gaat het goed met de Kleine Brouwerij. Maar ook de naamsbekendheid van de eigen brouwsels groeide zowel binnen als buiten Alkmaar.

De Kleine Brouwerij brouwt op dit moment drie eigen bieren: Spacequad, Exslothic en de Gingerbitch. En dat viel ook buiten de horeca op. Inmiddels verkopen twee Alkmaarse Jumbo locaties de drie bijzondere bieren. Daarnaast hebben de speciaalbieren aan populariteit gewonnen toen ze in het concept 'Beer In A Box' terecht kwamen.

"We zijn nog wel klein, maar ondergronds gebeurt er wel veel. Wel hebben we door dat ons bier nu ook naar buiten toe treedt", zo laat Jong Alkmaar Centraal weten. Twee eigen gebrouwen bieren waren al een jaar voordat de zaak openging op de markt. "Er komen nu mensen langs die de Gingerbitch al kennen omdat ze dit bier al een keer op een feestje hebben gehad".

Achter het groeiende succes van de ondernemers zit ook veel geduld. "Bij de brouwerij in Egmond, waar we nu brouwen, zijn we ook een jaar bezig geweest voor we aan de slag konden", aldus Kees. "Stiekem hoop ik dat over vijf jaar ook een Kleine Brouwerij geopend wordt op een andere locatie in Nederland, en dat we over een paar jaar een grotere locatie hebben met volledig eigen bier".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl