De oprichtingsakte van Stichting Huys Egmont is ondertekend. Dat gebeurde bijna twee weken geleden in Egmond aan den Hoef bij notaris Van Nimwegen. De nieuwe stichting gaat zich richten op het beheer van Huys Egmont en het inrichten van de expositie en voorzieningen. Het bestuur bestaat uit Jan Warmerdam, Frits David Zeiler en Rob Leijen.

Momenteel wordt het schooltje en raadhuisje aan de Slotweg verbouwd. Huys Egmont gaat straks als cultuurhuis onderdak bieden aan een permanente expositie over het Slot op den Hoef, de vooraanstaande familie Egmont en de Egmondse Abdij. Daarnaast komen het ontstaan van het graafschap Holland aan de orde en de belangrijke rol die de Egmonden in de landelijke en Europese geschiedenis heeft gespeeld. Bovendien moet Huys Egmont een maatschappelijke functie krijgen, waarin ook Bibliotheek Kennemerwaard een rol speelt.

Het bestuur bestuur zoekt nog vrijwilligers die een bijdrage aan het Huys Egmont willen leveren. Voor contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-5326 5288.


SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl