00:00
55
00:00

Hond Lieve is verkozen tot de leukste hond van Schoorl en wordt zo het gezicht van de nieuwe aanlijnplichtcampagne van Staatsbosbeheer. Vanaf 1 maart mogen honden niet meer loslopen in het duingebied, zodat dieren in het broedseizoen met rust gelaten worden. Lieve deed met baasje Loes een fotoshoot voor de campagne die mensen hieraan herinnert.

Tijdens de ludieke campagne-actie van de boswachters werd Lieve uit meer dan 500 inzendingen gekozen. Baasje Loes snapt wel waarom zij de leukste hond heeft. "Omdat ze altijd vrolijk is en altijd gezellig. Eigenlijk iedereen die Lieve ziet, wordt er vrolijk van."

Loes en Lieve hebben een bijzondere band. Waar Loes gaat, volgt de labradoodle gelijk. "Ze wordt opgeleid tot buddyhond, omdat ik vaak stress heb", legt Loes uit. "Sinds Lieve er is, is dat veel minder geworden. Dan kan ik met haar naar buiten en daar word ik heel rustig van."

Boswachter Samuelle van Deutekom legt uit dat het erg belangrijk is dat de honden de komende tijd zijn aangelijnd. "Als honden niet aan de lijn zitten, kunnen ze broedende dieren verstoren. Dat kan zijn doordat ze dieren opjagen, maar ook de geur kan al intimiderend zijn. Je kunt je voorstellen dat als je een vogel bent en je bent een plekje aan het zoeken en er komt de hele tijd een hond voorbij, wat eigenlijk een roofdier is voor vogels, dan denk je: 'ik ga maar ergens anders heen'."

Om daar aandacht voor te vragen, worden straks flyers uitgedeeld en posters opgehangen bij alle ingangen van het duingebied. Met daarop Lieve. En gaat zij er dan voor zorgen dat er geen dier meer wordt opgejaagd? "Het gaat in ieder geval heel goed helpen", weet de boswachter zeker.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl