00:00
55
00:00

Online platform Shuffle bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die graag schrijven en filmen. Binnen de ploeg bleek echter ook een hobbykok aanwezig te zijn waardoor het idee ontstond voor een kookbattle. Om voor wat extra uitdaging te zorgen mochten de koks van tevoren niet weten met welke ingrediënten ze zouden koken. Voorbereiding was dus niet mogelijk.

Het werd uiteindelijk een kookbattle tussen hobbykok Shanna Bleeker en chefkok Menno Vanwersch van GAS!FAbriek Alkmaar. "Normaal kook ik alleen voor vriendinnen, maar deze kans greep ik meteen!, zo laat Shanna enthousiast weten. Maar ook Menno hoefde niet lang na te denken: "ik heb al sinds oktober niet meer professioneel gekookt, dat mis ik en ik ga graag deze uitdaging zeker aan."

Alle ingrediënten zijn afkomstig van zijn lokaal, uit het seizoen en rechtstreeks van de boer afkomstig. Patrick de Cock van 'Boeren en Buren' had flink uitgepakt en gezorgd voor een volle tafel. Spruitjes nog aan de stronk, gele bieten, zeewier en als gevogelte zelfs meerkoet. Verrassende ingrediënten dus waar de meeste mensen niet dagelijks mee koken, ook chefkok Menno niet.

De prachtige opgemaakte borden werden beoordeeld door een driekoppige jury. Marcel van Westen van Heerlijk Nel en kook- en eetliefhebbers Marius en Wim. Tijdens het proeven werd er beoordeeld op smaak, originaliteit, presentatie en... liefde. In die laatste categorie bleek Shanna de meeste punten binnen te halen, maar ze kon toch niet voorkomen dat Menno met de overwinning aan de haal ging. De recepten vind je HIER.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl