Jessica Schilder heeft zaterdag overtuigend haar titel kogelstoten geprolongeerd op het NK Indoor in Apeldoorn. De 21-jarige Hera-atlete stootte haar 4 kg kogel naar 18,19m en hield de nummer twee ruim een meter achter zich. Maar miste ze tien dagen terug de limiet voor het EK Indoor maar op 6 cm, nu kwam ze slechts één enkele centimeter tekort. Veel zorgen hoeft Jessica zich echter niet te maken. Er mogen zestien stootsters meedoen en ze staat zevende op de Europese indoorranglijst.

Tony van Diepen ging voor de titel op de 400m en de EKI-limiet. De geboren en getogen Heerhugowaarder stond tweede op de ranglijst 800m, maar Joao Lobles domineert en er waren nóg zes atleten met de EKI-limiet op deze afstand op zak. Bovendien was hij Nederlands recordhouder 400m indoor. Wás, want vlak voor zijn neus verbeterde Liemarvin  Bonevacia zijn record van 46,13s naar 45,99s. Wel was Van Diepen met 46,17s ruim een seconde sneller dan de 400m EK-limiet en heeft hij dus de gewenste tweede optie.

Het NK Indoor U20/U18 werd afgelast, maar de 17-jarige Femke Jonker en Julia Jongejeugd konden debuteren op het dames NK. Het was hun eerste (en enige) wedstrijd dit seizoen en dat was wel een beetje te merken. Femke zal niet helemaal tevreden zijn met haar beste hinkstapsprong van 11,77m, maar het leverde haar wel de vijfde plek op. Julia was op de 60m horden met 9,14s niet zo snel als ze had gehoopt, maar was redelijk tevreden met haar overall veertiende plek en dat ze zich niet had laten intimideren door de wereldtoppers in haar wedstrijd.

Joeri Slagter kwam uit op de zeer sterk bezette 800m en finishte in de series als elfde in 1:51.53 min, net onder zijn beste seizoenprestatie. (archieffoto: Bjorn Parée)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl