Streekstad Centraal

Strandtenthouders kunnen niet wachten om aan het werk te gaan tijdens het zonnige weekend. De verwachting is dat het zaterdag en zondag circa 15 graden wordt. De terrassen blijven gesloten, maar voor de afhaalconsumpties wordt wel de nodige klandizie verwacht. Voor de omzet hoeven ze het niet te doen, maar het haalt ze wel uit de dagelijkse sleur. Dat zeggen strandtenthouders tegen mediapartner NH Nieuws.

Bij strandpaviljoen Luctor et Emergo aan het strand van Camperduin zijn ze na de sneeuw en gladheid blij met het eerste lenteweer. "Eindelijk loont het weer een beetje om aan het werk te zijn. Dat zorgt voor zo'n positief gevoel", zegt Kevin Bredewout.

Bas de Jong, projectleider bij Strand Nederland, ziet dat alle ondernemers smachten naar reuring en klandizie. Hij verwacht wel drukte bij de paviljoens, maar dat wil volgens hem niet zeggen dat de omzet ook omhoog schiet. "Ik denk dat we wel echt 90 à 97 procent van de omzet laten liggen. Take-away is uitsluitend een doekje tegen het bloeden."

Strandtenten mogen een take-away openen, als er afstand gehouden wordt. Het is niet de bedoeling dat mensen bij elkaar gaan zitten. Verschillende Noord-Hollandse plaatsen kondigen aan de coronamaatregelen te handhaven met behulp van (extra) boa's. "Eigenlijk zal dit weekend niet anders zijn dan hoe we in de zomer gehandeld hebben", blikt Richard Gerrits, voorzitter van de BOA vakbond, vooruit.

"Als er drukte ontstaat op plekken in de provincie, dan zal er ook weer worden gewerkt met matrixborden en verkeersregelaars." Er zal op veel plaatsen gecontroleerd worden, maar Richard Gerrits hoopt vooral dat ook de boa's kunnen genieten van het mooie weer. "We doen toch wederom een ​​beroep op het gezonde verstand van de mensen", zegt de voorzitter van de BOA-vakbond. "We hopen dat alles verloopt binnen de regelgeving. Zo niet, dan zullen we aanspreken en indien nodig boetes uitdelen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl