Streekstad Centraal

De politie van Alkmaar-Duinstreek en Haarlem hebben diverse aanhoudingen verricht vanwege het illegaal verwijderen en vervoeren van asbest. "Op deze wijze kan het flinke schade opleveren voor je gezondheid en daarom zijn er zeer strenge regels voor het verwijderen van asbest", legt milieuagent Emiel Nota uit op Instagram. "De verdachten worden binnenkort verhoord."

Politiewoordvoerder Dirk Burger kon geen details achterhalen over de verdachten en waar zij betrapt zijn op illegale verwijdering en vervoer van asbest. Wel kan hij zeggen dat het met enige regelmaat gebeurt. "Het is een regulier verhaal. Doorgaans zijn er meerdere onderzoeken gaande, tegen meerdere bedrijven en meerdere personen."

Asbestsanering is prijzig en het komt dan ook voor dat men het zelf gewoon doet. Op inspectieszw.nl staat dat (sloop)bedrijven boetes tot 30.000 euro kunnen krijgen. Bovendien publiceert Inspectie SZW de gegevens van bedrijven die zware of ernstige asbestovertredingen hebben begaan. En als de overtreders vroegtijdig tegen de lamp lopen, moet zij voor het restant alsnog een asbestsaneringsbedrijf inhuren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl