Streekstad Centraal

Het college van Bergen heeft deze week een brief gestuurd naar alle gemeenten in Nederland over overlast van vooral motoren. Burgemeester Rehwinkel en wethouder Bekkering willen het weten als andere gemeenten ook overmatig geluidsoverlast ervaren. Bergen wil samen met die gemeenten een vuist maken richting het ministerie en andere instellingen om dit soort overlast te voorkomen of te bestrijden.

"Onze inwoners en ondernemers ervaren overlast van motorrijders die in groepen rijden, gasgeven, snel optrekken en afremmen. Vorenstaande leidt tot schrikreacties en stress, maar ook gevoel van onveiligheid," schrijft het college in de brief. "Wij vragen om samen te werken”, zegt burgemeester Peter Rehwinkel over de brief.

Wethouder Erik Bekkering, zowel wethouder Mobiliteit als ambassadeur Verkeersveiligheid, wijst erop dat de geluidsoverlast van motoren niet alleen een bron van ergernis is voor de inwoners maar ook voor ondernemers. “Er zijn ook diverse klachten binnengekomen van slaapverstoring van recreatieve gasten.”

In december stuurde het gemeentebestuur al een brief naar minister Cora van Nieuwenhuizen. Het college stelt daarin verlaging voor van de geluidsnormen voor motoren, het makkelijker maken om erop te handhaven en meer wettelijke mogelijkheden voor de gemeente.

Bergenaar Bart Sluis, woordvoerder van een groep inwoners die de geluidsoverlast van motoren in Bergen zat is, is de gemeente 'zeer erkentelijk' voor de inzet. "Het initiatief van de gemeente Bergen geeft aan hoe urgent dit probleem is. De groeiende bekendheid van dit lang onderkende probleem wordt door deze brief vol in de schijnwerpers gezet. Vele inwoners van onze gemeente ondervinden dagelijks overlast van onnodige herrie die vele auto's en motoren in onze dorpen en de toegangswegen veroorzaken. Landelijke aandacht en actie is hard nodig!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl