Het veranderen van een voornaam kan tal van redenen hebben

Iedereen in Nederland heeft een voor- en een achternaam. In de tijd van Napoleon is er ingevoerd dat iedereen een naam moest hebben. Bij geboorte wordt de naam dan ook doorgegeven aan de burgerlijke stand en deze ligt dan vast en wordt vermeld op officiële documenten.

Er zijn echter diverse redenen om in een later stadium de naam te veranderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn, omdat er een trauma speelt binnen de familie waardoor een persoon niet meer met de naam geassocieerd wil worden of bij een geval van pesten, waarbij er met een naam gespot wordt.

Ook in het geval van een geslachtsverandering wordt er soms gekozen om de officiële naam te laten veranderen, omdat in de meeste gevallen een emotionele reden ten grondslag ligt aan de naamsverandering is het belangrijk dat dit proces soepel en vlekkeloos verloopt. Een advocaat kan hierbij assisteren.

De hulp van een advocaat is een must in het proces van een voornaamverandering

Het veranderen van een voornaam lijkt een simpele onderneming, maar er komt nogal wat kijken bij een dusdanige verandering en er zijn ook meerdere officiële documenten en instanties waar de naam is vastgelegd en die dus ook veranderd moet worden. Ook wil de overheid natuurlijk dat niet iedereen om de haverklap van naam verandert en moet er dus een gegronde reden zijn voor de voornaamswijziging. Wanneer deze gegronde redenen er zijn dan begint het proces door het schriftelijk indienen van een voornaamsverandering bij de overheid.

Voorkom teleurstelling door gebruik te maken van juridische ondersteuning

Alle officiële documenten moeten als gezegd aangepast worden en de aanvraag moet over meerdere schijven goedgekeurd worden. Het totale proces neemt in de meeste gevallen dan ook tussen een en twee jaar in beslag. De documenten die voor de aanvraag en tijdens het proces ingevuld moeten worden zijn ook niet altijd even eenvoudig en het is in dat geval dan ook handig om gebruik te maken van een advocaat om hierbij de helpende hand te bieden. Het ergste wat kan gebeuren in dit proces is dat de aanvraag wordt afgekeurd, vanwege gebrek aan voldoende motivatie of reden. Ook hierbij kan een advocaat assisteren en daarbij voorkomen dat er nog meer teleurstelling en emotie bij dit vaak toch al pijnlijke proces komt kijken.

Dit artikel is tot stand gekomen met dank aan Advocatenkantoor Appelman, advocaat Alkmaar, en nationaal erkend specialist in voornaamswijzigingen. Appelman heeft reeds met succes een aanzienlijk aantal inwoners van Alkmaar e.o. geholpen aan een wenselijke voornaam.

Contactgegevens Advocatenkantoor Appelman
Adres: Nieuwlandersingel 53, 1814 CK Alkmaar
Telefoon: 072 512 3229

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl