Hardloopster Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef wil zich op 11 april in Hamburg plaatsen voor de Olympische Spelen, die deze zomer in Tokio moeten worden gehouden. Ze mag meedoen aan deze speciaal ingelaste marathon op een volledig afgesloten parcours. De zogenoemde NN Mission Marathon is uitsluitend bedoeld om Europese atleten de kans te geven de olympische limiet te lopen.

De 29-jarige Egmondse debuteerde begin december op de marathon. In de Spaanse stad Valencia kwam ze in haar eerste race over 42,195 kilometer na 2 uur, 34 minuten en 52 seconden over de finish. Ze vertrok op een schema van 2 uur en 32 minuten. Dat bleek toen nog bijna drie minuten te optimistisch.

Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen moet de atlete onder de limiet van 2.28.30 lopen. Volgens haar eigen opbouwschema op weg naar de Olympische Spelen wil ze dat onder begeleiding van haar trainer-coach Gerard van Lent in april realiseren. "Het is een one shot, one opportunity, waarbij ik alles op alles zal zetten om de vereiste limiet te lopen", laat Holterman weten via Twitter.

Er doen op 11 april ongeveer honderd atleten mee. Naast Holterman staan er ook vijf Nederlandse mannen aan de start. De marathonlopers leggen vier keer een parcours van 10,5 kilometer door het centrum van Hamburg af. Andrea Deelstra is tot nog toe de enige vrouwelijke atleet uit Nederland die erin slaagde zich te plaatsen voor Tokio.

Jill Holterman zegde in september 2019 haar baan als advocaat op om zich te richten op haar droom om topatlete te worden. Sindsdien staat haar leven in het teken van de topsport. Oorspronkelijk was het doel de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Nadat de Olympische Spelen van Tokio een jaar opschoven naar komende zomer, probeert ze nu al te plaatsen voor de Olympische marathon op 7 augustus 2021.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl