Op het Bolwerk in Alkmaar verzamelde zich zaterdag rond een uur of vijf een grote groep jongeren. Zo’n vijftig tot honderd man genoten gezamenlijk van drankjes en muziek. Politie en handhaving besloten daarop in te grijpen. "We werden door de handhaving opgeroepen. Het zou gaan om vuurwerk dat op het ijs werd afgestoken. We hebben de grote groep mensen naar huis gestuurd, de situatie is nu onder controle”, zo laat één van de aanwezige agenten Alkmaar Centraal weten.

Nadat meerdere politiewagens waren gearriveerd, besloot de feestende menigte inderdaad richting huis te vertrekken. Groepjes jongeren liepen daarna nog slenterend en joelend door de stad, ondertussen uit blikjes bier drinkend. Dat er vuurwerk is afgestoken vond niet iedereen een goed idee: “We waren gewoon lekker aan het feesten en er zijn er altijd een paar die het verzieken voor de rest, dus ja..." zegt een van de jongeren die met zijn groep en zijn fiets aan de hand langs de Grote Kerk loopt.

"We hadden een leuk après-ski feestje, met een mannetje of honderd misschien. We waren gezellig een biertje drinken. We doen er niet zo moeilijk over. We zitten al een jaar thuis en willen gewoon lekker een biertje drinken toch”, vult een ander aan.

Tussen de kritische opmerkingen klinkt toch ook een positief geluid: “Ze hebben wel alles opgeruimd, dat moet ik wel zeggen, maar het was te vol”. Voor zover bekend vertrok de groep zonder problemen uit het park en werden geen bekeuringen uitgedeeld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl