Streekstad Centraal

Eind vorig jaar ontdekte gemeente Alkmaar onregelmatigheden in een mailaccount. Uit onderzoek blijkt dat een ambtenaar de dupe was geworden van phishing, waardoor zijn of haar mail enige tijd door de foute vissers in te zien was. Inmiddels is het lek gedicht en de beveiliging aangescherpt. Ook is melding gedaan bij Autoriteit Persoonsgegevens en aangifte bij de politie.

"Gemeente Alkmaar betreurt het voorval ten zeerste", laat het college weten. "Beveiliging en het optimaliseren van alle gemeentelijke systemen en in het bijzonder persoonsgegevens hebben immers de hoogste prioriteit". Mensen waarvan mogelijk gevoelige gegevens lekten zijn op de hoogte gesteld.

In het onderzoek kwamen ook enkele oudere inlog-acties op andere mailaccounts vanaf verdachte IP-adressen naar voren, maar het college en de Autoriteit Persoonsgegevens zagen geen relatie met het voorval vorig jaar en achtten verdere maatregelen niet nodig.

Het ambtenarenapparaat van Alkmaar is in ieder geval weer wakker. Het college vraagt inwoners om ook alert te zijn op verdachte e-mails en eventueel misbruik van persoonsgegevens. Vragen kunnen worden gemaild via alkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl