Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Het Horizon College is bezig om mbo-studenten die door corona een achterstand hebben opgelopen weer op schema te krijgen. Voor de 150 eindexamenkandidaten van de koksopleidingen in Heerhugowaard is er speciaal een grote tent neergezet op het parkeerterrein naast de school. De gekookte maaltijden gaan grotendeels naar de Voedselbank Alkmaar/Heerhugowaard. "Wekelijks worden 160 maaltijden gedoneerd."

"De horeca is dicht, ze kunnen geen stage meer lopen, ze werken niet meer. In theorie uitleggen hoe je een tomatensoep moet maken is heel leuk, maar uiteindelijk moeten ze het zelf kunnen", legt horecadocent Paul Scholtes uit aan Heerhugowaard Centraal. In het schoolgebouw is er veel te weinig plek om alle koks in spé voldoende praktijkervaring op te laten doen. In de 15x30 meter grote hal zijn 24 kookstations ingericht om dat probleem te verhelpen.

Terwijl Scholtes uitleg geeft, werken studenten aan een driegangenmenu. Cen Laterveer is daar een van. "Ik had wel veel achterstand dit jaar. Hier in de tent krijg ik wel alle technieken die ik nodig heb en ik vind het wel erg fijn dat ze dit voor ons hebben kunnen regelen."

Ook Siem Effting is blij dat de tent er staat: "Nu kan ik evengoed gewoon koken, leuke dingen doen, zie ik weer mensen en kan ik weer bordjes opmaken. Hierdoor kan ik echt de puntjes op de i zetten. Als je een maand niet hebt gesneden voelt een mes weer heel anders aan in je handen."

Ronald Mulder, opleidingsmanager van de horecaopleidingen: "Je wilt zó graag dat studenten hun diploma kunnen halen. Het biedt hen perspectief in deze moeilijke tijd. De studenten zijn in ieder geval supergemotiveerd en met deze oplossing gaan we er vanuit dat ze goed voorbereid het examen ingaan."

De maaltijden worden niet weggegooid. Wekelijks krijgt Voedselbank Alkmaar e.o. 160 vouchers, waarmee van dinsdag tot en met vrijdag tussen 14:30 en 16:30 uur een maaltijd kan worden opgehaald bij de foodtruck voor het Horizon College. De overige maaltijden worden tegen kostprijs aan buurtbewoners en overige belangstellenden aangeboden.

Ook voor de andere opleidingen biedt het Horizon, met dank aan overheidssubsidie, de nodige extra ondersteuning in de vorm van online lessen, persoonlijke begeleiding, (praktijk)lessen, gastdocenten, studiecoaches, studieruimten en voor de opleiding Gastheer/Gastvrouw worden acteurs ingehuurd om gast te spelen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl