Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Bij een brand in appartementencomplex aan de Winkelwaard is woensdag een man gewond geraakt. De brand ontstond volgens bewoners door een omgevallen gaskacheltje in een garagebox, of iets dat tegen het kacheltje was gevallen. Het slachtoffer was op dat moment aan het klussen. Een deel van het gebouw moest vanwege de hevige rookontwikkeling tijdelijk worden ontruimd.

Op zijn sokken staat één van de buurtbewoners naar de verrichtingen van de brandweer te kijken. "Ik hoorde een knal en zag een hoop rook", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. "Toen ben ik met een brandblusser naar beneden gerend maar toen was het al een grote vuurzee. Mijn schoenen ben ik in de haast vergeten aan te trekken. Ik heb wel een kleedje gekregen van een buurman. Er zijn ergere dingen."

Volgens buurtbewoners wordt de garage gebruikt voor reparaties aan wasmachines en scooters. "Het is een soort hobby-elektricien en wat ik van hem begreep is dat er iets is omgevallen waardoor er al snel een grote brand ontstond. Hij heeft zichzelf kunnen redden maar z'n huis is wel de pineut."

De man liep brandwonden op aan een hand en zijn gezicht en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De woning boven de garage is tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

De brand was vrij snel onder controle tot grote opluchting van bewoners. De hulpverleners werden zelfs getrakteerd op koeken. "Ik ben blij dat ik wat dat betreft in Nederland leef", vertelt een van de bewoners . "Ik heb de politie ook een pluim gegeven na alle ellende die ze de laatste tijd mee moeten maken."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl