Streekstad Centraal

De politie van Alkmaar heeft maandagavond één aanhouding verricht. Bij preventief fouilleren op de Wognumsebuurt achter het station vonden agenten bij een 25-jarige man een pistool in zijn rugzak. Het vuurwapen is in beslag genomen en wordt nader onderzocht. De verdachte is dinsdag verhoord.

Het aangekondigde protest met brandende voorwerpen en vuurwerk materialiseerde echter nooit. Het meest aanwezig in de Alkmaarse binnenstad waren AZ Ben Side supporters "om de stad te beschermen". Wellicht speelde het slechte weer een rol, maar een eerdere oproep voor een vurig protest in De Mare kreeg ook niet of nauwelijks gevolg.

Ook later op de avond was er weinig loos. De Alkmaarse politie heeft tijdens de avondklok uitgebreid gehandhaafd, maar iedereen die naar een ontheffingsbrief werd gevraagd kon deze overhandigen.

Elders in Noord-Holland was er meer aan de hand. Vooral in Amsterdam en Haarlem ging het mis.  In Amsterdam-Oost trad de ME op tijdens rellen en vernielingen. Een verslaggeefster kreeg een steen naar haar hoofd die ze niet niet helemaal kon ontwijken. Er werden zes aanhoudingen verricht. In Haarlem zorgde een groep van rond 75 personen voor overlast en vernielingen, en gooide vuurwerk naar agenten. De politie verrichte veertien aanhoudingen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl