Streekstad Centraal

GGD Hollands Noorden startte de corona-vaccinatie voor medewerkers in de zorg en is sinds maandag bezig met inenting van kwetsbare ouderen en mensen met een beperking in kleinschalige woonvormen. Voor zorgmedewerkers volstaat de vaccinatie-locatie aan de Olympiaweg in Alkmaar prima, en met de uitbreiding loopt het ook nog geen storm. Maar GGD-medewerkers kunnen hun borst alvast nat maken: "Over enkele weken begint het grote werk."

"Over enkele weken start de inenting van 85-plussers. En later dit voorjaar zijn alle 18- tot 60-jarigen in de regio aan de beurt. Als iedereen allemaal komt opdagen heb je het zomaar over bijna 350.000 inwoners", meldt GGD NH in een wekelijkse update. "Stel dat het vaccin (van Moderna red.) voor deze doelgroep net als het BioNTech/Pfizer-vaccin ook twee keer moet worden toegediend, dan betekent dat 700.000 prikmomenten. De GGD heeft veel ervaring met grote campagnes, maar dit vaccinatieprogramma overtreft alles."

Wanneer de brede doelgroep terecht kan is nog niet duidelijk omdat de productie van coronavaccins vertraging oploopt. Inmiddels is de periode tussen de twee prikken met het BioNTech/Pfizer-vaccin opgerekt van drie naar zes weken. In afwachting van de ontwikkelingen is al wel een Programma van Eisen opgesteld voor de uitbreiding van het aantal vaccinatielocaties in Noord-Holland Noord.

In de wekelijkse update staat ook dat van 13 tot en met 19 januari 1.589 vaccinaties zijn toegediend. Daarnaast zijn in de regio 11.881 mensen getest op het coronavirus. Daarvan bleken er 1.772 besmet, oftewel 14,7 procent. Van de positief geteste mensen werkt 13,7 procent in de zorg.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl