Wie wel eens Surinaams kookt is het vast al vaak opgevallen: veel producten zijn niet te krijgen in de supermarkt. Hierdoor ben je vaak gedwongen om je ingrediënten op meerdere plekken te halen. Wanneer je niet veel tijd hebt of er bijvoorbeeld geen Surinaamse toko in de buurt zit van waar je woont zou het ideaal zijn als je al je Surinaamse benodigdheden gewoon bij de supermarkt kan halen. En dat gebeurt nu steeds meer. De Surinaamse keuken heeft recent de nodige bekendheid en lof gekregen doordat het een keuken is waarmee je eindeloos kunt variëren. Nu steeds meer mensen deze heerlijke gerechten ontdekken hebben veel supermarkten besloten dat het tijd wordt om Surinaams eten een plekje te geven in de schappen.

Meer aanbod aan Surinaamse producten
Tegenwoordig is er ook steeds meer aanbod aan Surinaamse producten en kant-en-klare sauzen en kruidenmixen, Wanneer je authentieke Surinaamse recepten wilt koken ga je natuurlijk voor losse ingrediënten, maar dit kan nog wel eens wat tijd kosten. Je wilt natuurlijk ook snel een gezond gerecht op tafel zetten wanneer je net uit je werk komt. Het is daarom ideaal dat er steeds meer kant-en-klare producten komen die je een hoop tijd besparen in de keuken. En door de goede kwaliteit zijn ze hartstikke lekker. Zo haal jij dus gemakkelijk de Surinaamse keuken in huis. Het fijne aan deze saus- en kruidenmixen is dat ze lang houdbaar zijn en je daarom altijd een voorraadje in huis kunt hebben.

In veel supermarkten zijn nu al bijvoorbeeld rotivellen en verschillende sausmixen te verkrijgen. Ook kun je een potje trassie trafasie kopen. Een lekkere smaakmaker die zeker niet mag ontbreken in je keuken.

Potentie voor de Surinaamse keuken
Dat steeds meer Surinaamse producten nu ook in de supermarkt te krijgen zijn betekent veel voor de Surinaamse keuken. Er komt meer waardering voor deze veelzijdige keuken. Deze waardering heeft Surinaams eten geheel verdiend. Het is namelijk lekker en ook nog eens gezond. Doordat er zoveel gebruikt wordt gemaakt van verschillende kruiden hebben Surinaamse gerechten verder helemaal geen smaakmakers nodig. Deze smaakmakers zijn vaak ongezond en bevatten veel vet en suiker. Daarnaast wordt er ontzettend veel groente gebruikt in de Surinaamse keuken. Deze groenten vinden ook hun weg in de supermarkt. Er is bijvoorbeeld tegenwoordig bijna overal wel kouseband te krijgen, de groente die bij een authentieke roti hoort.

De toenemende aandacht en erkenning voor de Surinaamse keuken is dus een grote stap. Dat neemt niet weg dat je de authentieke Surinaamse ingrediënten en kruiden nog altijd het beste bij de lokale Surinaamse toko kunt halen. Deze worden namelijk gerund door Surinamers die wel weten hoe je echt lekker Surinaams kookt. Maar voor wanneer je even haast hebt kun je tegenwoordig dus veel Surinaamse producten gewoon gemakkelijk in de supermarkt halen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl