Streekstad Centraal

Jan van der Starre is raadslid van Senioren Dijk & Waard, maar staat nu ook op de regionale kandidatenlijst van Code Oranje voor de Tweede Kamerverkiezingen. "Een lokale stem is keihard nodig in Den Haag, ook voor het ouderenbelang", vindt hij. Van der Starre staat vijftiende op de lijst van de partij, die verrees uit de beweging van burgemeester Bert Blase.

"Terwijl een derde van de kiesgerechtigden bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn of haar stem uitbrengt op een lokale partij, worden gemeenten en de regio’s door landelijk beleid stelselmatig gekort in hun budgetten", aldus Van der Starre,. "Jaarlijks komen gemeenten twee tot drie miljard euro tekort, hetgeen lokaal keihard wordt gevoeld. De jeugd- en ouderenzorg staan onder druk. Er is een enorm tekort aan leraren, agenten en zorgpersoneel. Buslijnen worden geschrapt en politiebureaus gesloten. Allemaal door het Rijk veroorzaakte elementen waar wij als lokalo’s tegenaan lopen."

Vanzelfsprekend heeft het SD&W-raadslid extra aandacht voor senioren. “Ouderen betalen de prijs voor de financiële tekorten bij gemeenten. Verdwenen bejaarden- en verzorgingstehuizen, een onder druk staande wijkverpleging, maar ook tal van voorzieningen die verdwijnen, zoals bibliotheken en buurtcentra. Het wordt tijd voor een stevig lokaal geluid in de Tweede Kamer."

Lijsttrekker Richard de Mos is blij met weer een lokaal gezicht: "Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft vastgesteld dat mensen zich het meest zorgen maken om hun directe leefomgeving. Er gaan miljarden naar Europa, maar bij gemeenten wordt keer op keer beknibbeld, waardoor ze miljarden tekort komen en mensen echt de pijn voelen."

Jan van der Starre deed in 2017 al een poging om in de Tweede Kamer te komen. Toen stond hij tweede op de lijst van Lokaal in de Kamer, maar de jonge partij behaalde geen zetels. Ook heeft hij als nummer kandidaat gestaan voor de Onafhankelijke Senaatsfractie bij de Eerste Kamerverkiezingen, maar de OSF pakte slechts één zetel.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl