Streekstad Centraal

Donderdag 28 januari wordt de Nationale Po√ęzieweek afgetrapt met Gedichtendag. In Alkmaar wordt die dag het po√ęziesymposium ‚ÄėAlkmaar Dichtstad‚Äô in Podium Victorie gehouden. Het symposium wordt vanaf 20:00 uur live uitgezonden via alkmaardichtstad.nl en bibliotheekkennemerwaard.nl. Het thema van deze negende po√ęzieweek is SAMEN.

Presentator Isil Vos gaat dan in gesprek met dichters uit het hele land over onder andere de rol van po√ęzie, het belang van po√ęzie voor de stad Alkmaar, en over hun eigen beweegredenen om po√ęzie te schrijven. Dichters die aan het woord komen zijn onder andere Victor Schiferli (dichter/beleidsmedewerker Nederlands letterenfonds), Ingmar Heytze (dichter/auteur), Justin Samgar (dichter/storyteller/spoken word) en jonge maker Adriana Ivanova a.k.a. Hartkamers (dichter/copywriter/storyteller). Alkmaars stadsdichter Joris Brussel en dichter Margreet Schouwenaar leveren ook een bijdrage aan het programma.

Het werk van de Alkmaarse dichter Hans Tentije wordt als uitgangspunt genomen. Tentije heeft in 45 jaar tijd een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van achttien bundels. In zijn nieuwste genaamd 'Nergens anders' is de tijd en het voorbijgaan een van de terugkerende thema‚Äôs. Alkmaarse dichters waaronder Eventjes Eefje en Rob Komen halen inspiratie uit deze thema‚Äôs en presenteren tijdens het po√ęziesymposium hun eigen werk in de vorm van een VOD-Cast: een podcast met ondersteunend videobeeld.

Het po√ęziesymposium wordt afgesloten met een live act van Justin Samgar en Kavafoglu. Justin draagt het gedicht 'Het gaat nooit meer over' van Tentije voor op muziek. Kavafoglu bespeelt de handpan.

Alkmaar Dichtstad is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met de gemeente Alkmaar. De nationale poezi√ęweek loopt tot en met 3 februari. (foto: Pixabay / Samuel F. Johanns)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl