Streekstad Centraal

Op 21 juni even na middernacht werden een man en een vrouw op Station van  Heerhugowaard slachtoffer van een gewapende overval. De verdachte is recent veroordeeld tot schadevergoedingen en vier maanden jeugddetentie, ondanks dat hij 20 jaar oud was tijdens de overval. Dit blijkt uit publicatie van de strafzaak op donderdag. De rechter volgde het advies  op van deskundigen, die verklaarden dat de dader een verstandelijke beperking en ADHD en een softdrugsprobleem heeft.

De verdachte trof de man en de vrouw na middernacht op het station. Na een kort gesprek over het eventueel delen van een taxi bedreigde hij het tweetal uit het niets met een mes en een stroomstootwapen. De man moest zijn portemonnee en telefoon afstaan. De vrouw werd niets afgenomen, maar ze werd wel getaserd. Nadien had ze fysiotherapie nodig.

De jongeman gebruikte wiet en was ook tijdens de overval onder invloed. Daarnaast kwam hij verward over op de slachtoffers. Hij sprak hen in het Engels aan, was achterdochtig, moeilijk te volgen en agressief. Na zijn aanhouding kon de crisisdienst weinig met hem door de geladen sfeer en omdat hij dwangmatig woorden van de medewerker(s) herhaalde. Tijdens het politieverhoor stuurde hij zijn advocaat weg omdat hij deze niet vertrouwde, en in een telefoontje met zijn ex-vriendin vroeg hij enkel en obsessief of het goed met haar ging. De jongeman hield het hele proces vol dat er niets met hem aan de hand was.

De officier van justitie eiste 287 dagen jeugddetentie, waarvan 90 dagen voorwaardelijk, minus voorarrest, met een proeftijd van drie jaren en daar bovenop jeugdreclassering, ambulante behandeling, begeleiding door een coach en een drugsverbod.

Het werd dus vier maanden, onvoorwaardelijk, minus het voorarrest.

Naast de vier maanden jeugddetentie, minus voorarrest, is er een schadevergoeding opgelegd van 630 euro aan de beroofde man, en ruim 1.300 euro aan de vrouw die hij taserde.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl