Streekstad Centraal

Het aantal aangiften van vernielingen aan auto's op en om de Zuidwijkring in Heerhugowaard is inmiddels gestegen naar meer dan 20, en dat worden er naar verwachting nog meer. Dit meldt het NHD. Tijdens de jaarwisseling werden onder andere ruitenwissers en autospiegels gesloopt. Ook werden autobezitters geconfronteerd met ingedeukte daken en lakschade.

De politie had op nieuwjaarsdag een getuigenoproep op Facebook geplaatst, in verband met autovernielingen tussen 03:35 en 04:15 uur op de noordoostzijde van de Zuidwijkring. De daders waren vermoedelijk drie of vier jongeren, waarvan een aantal met rugzak. Al snel werd uit reacties van volgers duidelijk dat er ook auto's waren vernield op andere delen van de ring, het vlakbij gelegen Rosa Spierplantsoen en de Lagedijk niet veel verderop.

Onbedoeld kregen aangevers melding dat hun aangifte niet zal worden behandeld. De recherche doet wel degelijk onderzoek en neemt daarin tips en aangeleverde videobeelden mee. Meer tips en beelden zijn welkom, alsmede (online) aangiften van vernieling. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl