Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

De Egmondse kledingbank is verhuisd. Precies op tijd kwam er een nieuw, tijdelijk, onderkomen voor de kledingwinkel voor minima. Voor het eind van afgelopen jaar moesten ze de loods in Egmond-Binnen hebben verlaten. In Egmond aan den Hoef kunnen ze de komende jaren terecht in een voormalige school. Een plek met meer comfort én ruimte voor het blijvend groeiende aantal klanten.

De Egmondse Tamara Tuls-Wijker begon vorig jaar mei de Kledingbank Egmond. Ze hadden het gelijk druk, en door de coronacrisis nam het aantal klanten alleen maar toe. "Dat wordt dit jaar alleen maar meer", verwacht ze. "Corona heeft heel veel mensen de das om gedaan en doet dat nog steeds. We hadden voor de lockdown een groei van vijftig procent aan nieuwe mensen. Dat is echt heel veel."

Dat de nieuwe locatie in de leegstaande basisschool De Boswaid in Egmond aan den Hoef wat groter en ruimer is, biedt dus extra mogelijkheden. "We hebben verschillende lokalen: een voor de kinderen, een voor de heren, een voor de dames. En de koffietafel kunnen we ruimer opzetten. En het is verwarmd, 't was in de loods best wel koud," vertelt ze tegen mediapartner NH NIeuws.

Door de lockdown is de kledingbank sowieso tot 19 januari gesloten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl