Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Jannes Zevenbergen uit Egmond-Binnen heeft sinds 24 december elke dag een halve marathon gelopen. De 37-jarige Binder liet zich daartoe aansporen door topatleet Michel Butter uit Castricum, die zoveel mogelijk mensen aanspoorde om in de laatste week van 2020 mee te doen aan de Strava Challenge. Strava is een veelgebruikte app voor hardlopers en fietsers.
Elke dag hardlopen was de uitdaging. Jannes kent geen andere deelnemers die ervoor kozen om voor een dagelijkse halve marathon te gaan.

Jannes ontdekte zijn talent voor het hardlopen op de middelbare school. Na een onderbreking pakte hij de sport weer op rond zijn 26ste. De eerste halve marathon leverde meteen een persoonlijk record op, dat hem jaren heeft gekost om weer te verbreken. Zijn huidige persoonlijke records dateren allemaal van de laatste twee jaar.

"Ik heb enorm genoten van deze challenge," aldus Jannes "Ik streefde ernaar een constante snelheid te lopen van 12 km/u, en dat is alle dagen gelukt". Vrijwel elke kilometer van de 21,1 kilometer er dag wist hij binnen vijf minuten af te leggen. 531 sportievelingen hadden zich ingeschreven op de challenge, en vrijwel iedereen legt deze alleen af of hooguit met zijn tweeën. Daar heeft Jannes geen enkele moeite mee: "Je kan altijd van jezelf winnen."

Jannes stippelde met de strava-app elke dag een andere route uit vanuit Egmond-Binnen. Hij kon worden gezien in Castricum, Heemskerk, Alkmaar, de Egmonden, op het strand of het duingebied. "Ik heb heerlijk gelopen," sprak Jannes nadat hij de achtste had afgelegd over het parcours van de Halve Marathon van Egmond, maar dan in omgekeerde volgorde.
"Dinsdag was slecht weer, maar gisteren en vandaag was het weer uitstekend om te lopen."

De hardloper neemt op Nieuwjaarsdag een dagje rust, maar ziet zichzelf zaterdag alweer de hardloopschoenen aantrekken voor een dagelijkse dosis beweging: waarschijnlijk een afstand van een kilometer of zeven. Het volgende doel wordt waarschijnlijk een evenement na de zomer, als de coronapandemie hopelijk onder controle is. Hij denkt aan de marathon van Amsterdam of Rotterdam.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl