Streekstad Centraal

Dorpsbelang Langedijk, Kleurrijk Langedijk en Hart voor Langedijk/D66 gaan samen verder onder de naam 'Lokaal Dijk en Waard'. In de aanloop naar de fusie met Heerhugowaard, nemen acht raadsleden op 26 januari officieel zitting onder hun nieuwe vlag. Joke Visser stapt zoals ze al aankondigde over van Dorpsbelang naar Senioren Langedijk. Floris de Boer van Hart van Langedijk/D66 is door de fracties aangewezen als fractievoorzitter en Annelies Kloosterboer van Kleurrijk Langedijk als vice-voorzitter.

"De eerste contacten over een fusie ontstonden in de zomer tussen Hart voor Langedijk en Dorpsbelang", licht Floris de Boer toe, "Kleurrijk Langedijk sloot zich aan en heeft sindsdien ook volledig meegedaan in het hele proces". Na intensieve gesprekken werd geconcludeerd dat de neuzen dezelfde kant op staan, en dat fusie ook wel nodig is om voor de lokale belangen op te kunnen blijven komen. Dat DL-fractievoorzitter Ger Nijman zich na 12 jaar niet meer herkiesbaar stelt en Joke Visser overstapt, speelde  eigenlijk geen rol. "Dijk en Waard zal 37 zetels hebben en dan krijg je drie splinterfracties", licht De Boer toe.

De 22-jarige politicus uit Zuid-Scharwoude werd intern verkozen tot fractievoorzitter, deels juist omdat hij nog jong is. "Ik had me beschikbaar gesteld, maar ik moest wel eventjes slikken. Nu heb ik naast me nog een raadslid en een burgerraadslid, straks ben ik voorzitter van een fractie met zeven raadsleden, vier burgerraadsleden en twee wethouders. Dat is toch wel spannend."

Ger Nijman is tevreden over het proces en de uitkomst: “Om lokale belangen voort te zetten in de nieuwe gemeente, moet je ook stappen durven te zetten. Het belang van de inwoners staat voorop. Om dat zo goed mogelijk in te vullen is het samenvoegen tot een sterke lokale partij het beste wat je kan doen. Op tijd het stokje overdragen is dan ook een logisch gevolg". Nijman zal zich in de volgende raadsperiode nog wel achter de schermen inzetten voor Lokaal Dijk en Waard.

Annelies Kloosterboer, die uitvoerig door De Boer wordt geprezen vanwege haar kennis en kunde, en haar bijdrage aan het fusieproces: ”Wij blijven trouw aan ons verkiezingsprogramma. Hierbij zullen wij met net zoveel motivatie en inzet invulling geven aan onze kaderstellende, controlerende en volksvertegenwoordigende rol in de gemeenteraad."

Lokaal Dijk en Waard zal er in de toekomst zeker niet alleen voor Langedijkers zijn. Floris de Boer: “Voor een verbindende partij is het essentieel dat ook Heerhugowaarders een plek hebben binnen die lokale partij.”

Meer op lokaaldijkenwaard.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl