Streekstad Centraal

Sinds het begin van de kerstvakantie wordt Heerhugowaard getroffen door een inbraakgolf. Uit navraag blijkt dat de politie sinds 19 december tien inbraakmeldingen heeft gekregen.  Het gaat vrijwel zeker om meerdere inbrekers(teams), laat politiewoordvoerder Erwin Sintenie weten. Veelal werd via een raam ingebroken, twee keer op één dag werd het slot van de voordeur uitgeboord. De nieuwste wijken lijken gespaard te blijven, mogelijk omdat daar kansen op succes kleiner zijn.

Voor Heerhugowaard Centraal zocht Sintenie uit hoeveel inbraken er precies bekend zijn bij de politie, en of er wellicht een patroon is onder de diverse "modus operandi", oftewel de handelswijzen. Dat bracht, naast de acht meldingen van wijkagent Mark Wever via Twitter, nog eens twee inbraken aan het licht, waaronder eentje op 19 december en een aan de Rozenstraat op 26 december.

Op 22 december was ingebroken aan de Rode Lynx. Aan de achterzijde van de woning een keukenraam geforceerd, maar al was de woning behoorlijk doorzocht, voor zover bekend is niets weggenomen. Niet veel verderop werd ook aan de Reuzenpandasingel ingebroken, maar hier is niets meer over bekend.

Op 25 december verschafte een inbreker zich toegang tot een woning aan de Jupiterlaan via een kantelraam. Ook is op eerste kerstdag ingebroken aan de Loodwitmolen. Een voorraam was geforceerd en de woning was doorzocht.

De inbraken op 26 december aan de Rozenstraat en de Serpentijn zijn waarschijnlijk gepleegd door dezelfde dader. Beide keren was het slot van de voordeur uitgeboord. Ook was er die dag ingebroken aan de Middenweg in De Noord. Een bewoner trof na zijn nachtdienst een overhoop gehaald huis. De dader had een tuimelraam geforceerd en was vertrokken via een schuifpui.

In de nacht van 27 op 28 december schrok de 89-jarige bewoonster van een woning aan een woning aan de Korte Dreef wakker, toen er ineens een man in de kamer stond. De man was via het dakraam binnengekomen en had in ieder geval de portemonnee van de vrouw meegenomen. Kort na middernacht was ingebroken aan de Jan van de Veldelaan, maar er zijn geen details bekend.

De vakantie is nog niet voorbij dus Heerhugowaarders: weest extra alert.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl