Streekstad Centraal

De nieuwe eigenaren van het oude warenhuis van V&D blijken de Bloemendaalse ondernemers Frans Ludwig en Theo Eichholtz te zijn. Sinds 1 december delen zij het eigendom van het volledige complex. Dat meldt erfgoedstichting Adapt op de eigen website.

De erfgoedstichting houdt een vinger aan de pols bij ontwikkelingen rond het rijksmonument uit 1927. Volgens Adapt waren de vastgoedondernemers vanaf februari 2019 al in het bezit van het deel van het oude warenhuis tussen Het Vijvertje en de Oudegracht. Het deel tussen Laat en Het Vijvertje volgde deze maand.

Van dit duo geniet Theo Eichholtz de grootste bekendheid. Hij is een miljonair uit de Quote-500, die rijk werd met zijn handel in luxe tafels, stoelen en banken. In 2019 verkocht hij zijn zaak. Dit jaar schatte Quote zijn vermogen op 295 miljoen euro en plaatste hem op plek 148 in het jaarlijkse klassement van rijkste miljonairs van Nederland. Samen met Frans Ludwig is hij al enige tijd actief in vastgoedontwikkeling. Tegen Quote meldde hij: "Zonder mijn meubelbedrijf tekort te doen: er is bijna meer vraag naar woningen, dan meubelen. Genoeg kansen dus!"

De nieuwe eigenaren gaan woningen maken op de etages, winkels op de begane grond, en denken aan een openbare fietsenstalling in de kelder. Ze werken vaak samen bij herontwikkeling van vastgoed, bijvoorbeeld bij het Brinkmanncomplex aan de Grote Markt in Haarlem. De laatste jaren breiden zij hun vastgoedportefeuille in Alkmaar gestaag uit. In maart 2017 verwierven zij het oude onderkomen van poppodium Atlantis aan de Breedstraat. Dat kreeg een geslaagde herbestemming tot complex met 24 appartementen.

In april 2017 kwam het oude theater van Provadja aan het Verdronkenoord in handen van Ludwig Vastgoed. Dat wordt inmiddels verbouwd tot 13 zelfstandige luxe appartementen. Een kantoorpand aan de Kennemerstraatweg 21 kwam in juli 2020 op beider naam te staan. Dezelfde dag nog dienden ze een aanvraag in om het kantoorpand te verbouwen tot 33 appartementen.

Erfgoedstichting Adapt vindt dat inmiddels van een serieuze speler op de Alkmaarse vastgoedmarkt mag worden gesproken. Het is de Bloemendaalse ondernemers volgens Adapt te doen om transformatie en herontwikkeling van bestaande panden, om de nieuwe appartementen daarna voor langere tijd zelf te verhuren.

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Vroom en Dreesmann failliet ging. Sindsdien wilde het maar niet vlotten met een gezonde invulling. Bij Adapt bestaat nu de hoop dat eindelijk gewerkt kan worden aan een duidelijke toekomst voor het complex: "De beste garantie voor behoud van dit rijksmonument is een rendabel gebruik," aldus een woordvoerder van Adapt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl