Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

"Goedemorgen, met Frits Westerkamp van de GGD. Bent u bekend met de positieve testuitslag?" Voor de 62-jarige Alkmaarder stond Kerst 2020 in het teken van werken, werken en nog eens werken. Frits startte een maand geleden met zijn nieuwe baan als bron- en contactonderzoeker bij de GGD en daar is het gierend druk, vertelt hij tegen mediapartner NH Nieuws.

Het was een roerig jaar voor Frits, omdat hij ook voorzitter is van de 8 October Veereniging en ook dus daar met fikse tegenslagen te maken had. Ook zullen veel mensen hem kennen als wethouder van de gemeente Bergen. Daar stapte hij in 2018 op toen hij bijna een motie van wantrouwen aan zijn broek kreeg rondom het plan 'De 7 Dorpelingen'.

Het plan om het centrum van Bergen een metamorfose te geven verdeelde het college en Westerkamp was uiteindelijk de kop van Jut. De Alkmaarder krijgt wel wachtgeld, maar stilzitten is niet aan hem besteed. Daarom besloot hij te solliciteren bij de GGD Hollands Noorden als medewerker van het bron-en contactonderzoek. Inmiddels werkt hij er een paar weken en is hij best geschrokken. "Het is waardevol werk, omdat we iedereen bellen die besmet is en uitvragen waar ze de besmetting hebben opgelopen, maar ook schrijnend om te zien hoe hard het is gegaan met het aantal."

Het is zo druk dat hij de hele Kerst moest werken - vanuit huis, met zijn koptelefoon op achter zijn computer - maar ook komende week en nieuwsjaarsdag. De mensen die hij moet bellen verbazen hem soms weleens. "Dan hoor ik de wind op de achtergrond en vraag ik: 'Bent u niet thuis? U bent besmet!'" Waarop diegene antwoordt aan Frits dat ze alleen even met de auto met hun hondje naar het strand zijn en 'echt niemand hebben gezien'.

"Maar wat als u een auto-ongeluk krijgt? En er hulpverleners om je heen staan, mensen je helpen en je zo iedereen besmet? Oh ja, mompelen ze dan. Daar denken ze dan niet over na." Toch zijn de meeste mensen erg meewerkend, aldus de GGD-medewerker.

Op de vraag wat hij vindt van de kritiek op de GGD, dat er vacatures openstaan en handjes tekort zijn antwoordt Frits: "Ik geloof erin wat we allemaal ons best doen. Het virus is nog zo onbekend, dan kan je ook niet alles goed doen."

Hoewel het opstappen als wethouder hem nog een wrange nasmaak geeft, sluit hij een toekomst in de politiek niet uit. "Als er een mooie kans komt, zou ik daar zeker over nadenken. Voorlopig zit ik hier prima op mijn plek. Mijn hart ligt altijd al bij de zorg en ik heb het echt het gevoel dat ik zinvol werk doe."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl