Streekstad Centraal

Het is een Tweede Kerstdag met 'echt binnenblijf weer', zegt de weerman van mediapartner NH Nieuws Jan Visser. Want naast veel regen, waarschuwt het KNMI vanavond, vannacht én zondagochtend voor zware windstoten tot wel 110 kilometer per uur.

Vanaf zaterdagavond 23.00 uur is code geel afgekondigd voor Noord-Holland en de Wadden. Er bestaat nog een kans dat er alsnog code oranje van wordt gemaakt, benadrukt Visser.

Zaterdagmiddag en in de avond neemt de wind flink toe. In de avond komen in de kustprovincies zware windstoten voor uit zuidwestelijke richting tot 80 kilometer per uur. In de kustgebieden kunnen die zelfs oplopen tot 90 kilometer per uur en aan de kust tot 110. "Het is een dag met veel regen en wind, na gisteren een zonnige Eerste Kerstdag te hebben gehad. Al gaat het vandaag nog wel, want morgen wordt écht heftig weer verwacht", zegt Visser.

Even uitwaaien op het strand na een feestelijk kerstdiner(s) zit er dus niet in, denkt Visser: "Dit weer is het slechtste wat je kunt hebben."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl