Streekstad Centraal

De mishandelde CDA-wethouder Marcel van Zon keert deze collegeperiode niet meer terug in het college van B&W. Hij heeft daar persoonlijke redenen voor. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 wil de bestuurder wel weer op de CDA-kieslijst staan. Het bestuur en de fractie van het CDA-Alkmaar hebben begrip voor de keuze die de wethouder maakt.

Volgens het CDA heeft Van Zon zich met hart en ziel ingezet voor het CDA en de gemeente Alkmaar. De partij meent dat hij de afgelopen 2,5 jaar veel voor  Alkmaar heeft betekend.

Afgelopen zaterdag baarde Van Zon landelijk opzien door in een interview met het Noordhollands Dagblad te onthullen dat hij deze zomer vanwege zijn wethouderschap op straat is aangevallen en dat hij zich daarna ziek meldde met PTSS-achtige klachten. Tegen de buitenwereld werd in een officiële persverklaring van de gemeente gelogen dat hij een burn-out zou hebben.

In het interview meldde Van Zon inmiddels weer stevig in zijn schoenen te staan. Hij kondigde aan in januari zijn taken weer op te pakken. Enkele dagen later al komt hij daarop terug. Tegen de krant zou hij nu hebben gezegd dat de landelijke media-aandacht een grote impact heeft gehad op zijn gezin. Daarom kiest hij voor langere rust en daarmee voor een politieke time-out.

Van Zon was in 2018 een nieuwkomer in de Alkmaarse politiek. Hij werd door het CDA vanuit Zaanstad binnengehaald. Hij werkte bij die gemeente meer dan 10 jaar als hoofd van het Klant Contact Centrum.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl