Streekstad Centraal

Bridge Club Oudorp telt 175 leden waarvan er veel op leeftijd zijn. Het coronavirus en de daaropvolgende regels hadden het afgelopen jaar dan ook dramatische gevolgen voor de bridgeclub. “Nog altijd speelt de helft van de leden niet, maar we zijn trots op de helft waarvoor we wél een oplossing hebben weten te vinden,” aldus Ed van Kuipers. BCO is online gegaan en daar heeft hij een belangrijke rol in gespeeld.

Spelers van BCO kwamen tot aan de corona-uitbraak op maandagavond in Buurthuis de Wachter en op woensdagmiddag in Wijkcentrum de Oever bij elkaar. Toen de regels weer versoepeld werden en de competitie verder kon gaan, durfden veel spelers het niet aan. “Maar voor wie wel kon en wilde komen hebben we alles zo veilig mogelijk georganiseerd. Er was daardoor minder ruimte beschikbaar en men kon nog maar één keer per week komen spelen, maar toch was iedereen blij dat we elkaar konden ontmoeten.”

Verscherpte coronaregels in oktober leidden ertoe dat de fysieke bijeenkomsten voor de rest van het jaar alsnog werden afgelast. De leden waren echter dankzij Ed van Kuipers al steeds meer bekend geworden met Stepbridge, de officiële internetbridgeclub van de Nederlandse Bridge Bond. Iedereen van BCO is de voorzitter van de technische commissie daarvoor ontzettend dankbaar. “Ed heeft hier ontzettend veel tijd in gestopt. Hij doet er echt alles aan de mensen weer aan het bridgen te krijgen en ze uit het isolement te halen in deze coronatijd. We bevinden ons in een bevoorrechte positie met Ed, er zijn genoeg clubs die geen ‘Ed’ hebben en nu dus niet door kunnen spelen,” aldus voorzitter Nico Glandorf.

Grappig detail hierbij is dat Ed zelf “eigenlijk” ook niet zo’n liefhebber is van online bridge. Maar toen hij hoorde dat elders in het land dit een succes was vond hij dat BCO er ook aan moest. En uiteindelijk kon hij het niet laten om ook online te gaan spelen, nadat hij eerst een paar assistenten als wedstrijdleider had gevonden.

Naast dat Ed heel actief is als wedstrijdleider, begeleidt helpt hij leden die niet zo bekend zijn met online spelen op weg. Hij komt bij ze thuis en speelt desnoods een paar avonden samen met ze als partner. “Zo heeft hij zelfs al meerdere 90-jarigen over de streep getrokken om mee te doen, zij zijn hem bijzonder dankbaar want het is soms hun enige verzetje in de week.” Toch blijft er een groep die het online spelen niet aandurft of het ongezellig vindt, “die hopen we in 2021 weer in De Wachter en De Oever te mogen begroeten, in goede gezondheid welteverstaan!”

Ook nu er niet fysiek gespeeld wordt is lid worden van de club nog altijd mogelijk, voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 072-5614026 of kijk op 4019.bridge.nl/.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl