Streekstad Centraal

Nanda Goudsblom-Van den Bosch uit Alkmaar is dinsdag door burgemeester Emile Roemer verrast met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege corona speldde haar man de onderscheiding bij de 'moeder' van de vereniging op.

Nanda Goudsblom zet zich al sinds 1970 in voor voetbalvereniging Alcmaria Victrix. Zij draait de kantinediensten en is sinds 2015 verantwoordelijk voor de aansturing hiervan. Verder organiseert ze samen met haar man al 35 jaar de maandelijkse klaverjasdrive en daarnaast organiseert ze het cabaret en clubavonden en clubweekenden. Bij elkaar is ze wekelijks zo'n 30 uur voor Alcmaria Victrix in de weer.

Nanda Goudsblom is de ‘lievelingsoma’ van meerdere generaties voetballers van de club. De kleinste pupillen weten al snel dat Nanda de baas is met name in de kantine en de kleedkamers. Als Nanda iets vraagt, dan gebeurt het. Als zij iets zegt, dan is het zo. En als je zelf een vraag hebt, stel je die aan Nanda. De kleintjes komen bij haar voor een ‘snoepie’, de ouderen voor een luisterend oor of een goed advies. Ze regelt attenties bij lief en leed en is de sfeermaker en verbinder, die het verenigingsleven zo mooi maakt. Door haar voelt iedereen zich thuis bij Alcmaria. Zij kent elk lid persoonlijk, van kabouter tot veteraan en velen komen regelmatig terug in de kantine om met Nanda bij te praten. Ze staat altijd achter de bar, ongeacht dag of tijdstip, en zorgt voor een aangename sfeer met altijd een goed humeur. Ze heeft plezier in haar werk en is trots op ‘haar’ vereniging.

In november 2019 werd Nanda benoemd tot Lid van Verdienste van de club. Ze wordt omschreven als het gezicht en de ‘moeder’ van Alcmaria. Een vrouw die leeft voor de club en zorgt dat jong en oud zich gezien voelt in een veilige omgeving en daarmee heeft zij dit lintje dik verdiend. (foto: JJFoto)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl