Streekstad Centraal

Ruim een jaar had het college van B&W nodig om een bestemmingsplan te repareren voor het Watertorenterrein in Egmond aan Zee, dat volgens de Raad van State niet deugde. Vooral op het punt van stikstof moest volgens de hoogste bestuursrechter het huiswerk opnieuw worden gemaakt. Nieuw onderzoek toont nu volgens het gemeentebestuur aan dat er geen merkbare nadelige effecten zijn voor het Noordhollands Duinreservaat als hier de bebouwing komt die dit bestemmingsplan mogelijk maakt. Het duinreservaat is een beschermd Natura-2000 gebied, dat veel last heeft van te veel stikstof.

Wethouder Klaas Valkering: “Sporthal De Watertoren is verouderd en moet daarom worden gesloopt. Een nieuwe sporthal met daaronder een parkeergarage zet niet alleen Egmond aan Zee sportief gezien weer mooi op de kaart, maar geeft ook ruimte voor nieuwe, betaalbare woningbouw die zo hard nodig is.”

Rond de sporthal komen 19 woningen en 15 CPO-woningen. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Met CPO bepalen de bewoners, samen met de toekomstige buren, hoe het huis eruit komt te zien, wat de kwaliteit van het huis is, hoe het wordt ingedeeld en wat de prijs wordt.

Op 25 november werden omwonenden geïnformeerd over de voortgang van het project Watertoren. Het wordt nu aan de gemeenteraad voorgelegd. Belanghebbenden kunnen op 12 januari nog aan de gemeenteraad laten weten hoe zij over het bestemmingsplan denken. Dan komt het aan de orde in de Commissie Bestemmingsplannen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl