Streekstad Centraal

Ook voor de leerlingen van PCC Fabritius wordt de kerst nogal karig vanwege corona. Maar de Alkmaarse school wilde toch in ieder geval iets moois doen voor de hulpbehoevende medemens. In samenwerking met Reakt, Actief Talent, Brijder en Parnassia, organiseerde docente Stella Zeijlmans een inzamelingsactie voor dak- en thuislozen en mensen met psychische problemen. Deze week ging de opbrengst naar Reakt en zijn er kerstpakketten van gemaakt.

Tientallen dozen aan verzorgingsproducten, handdoeken, waxinelichtjes in houders, spelletjes, kerstdecoratie, snoep en snaai, en ander houdbaar eten en drinken zijn ingezameld. De leerlingen droegen zelf ook bij. "Er is een ongelooflijk grote hoeveelheid artikelen ingezameld", laat woordvoerder Machteld Wiegmans tevreden weten. Luna (12) en Marit (15) uit Stompetoren, en Sep (15) en Dylan (15) uit Alkmaar waren de vier absolute ‘groot-leveranciers’ van de school.

Maandagochtend zijn alle spullen opgehaald door Reakt. Bij het inladen en het samenstellen van de kerstpakketten hebben Luna, Marit, Sep, Dylan en vrijwilligers van Actief Talent meegeholpen, vertelt Machteld. Van de pakketten gaan er 120 naar cliënten van Reakt en 40, in een rugtas, naar daklozen. Bij de overhandiging helpen de vier ook weer mee. Vrijdag krijgen de leerlingen van PCC Fabritius een filmverslag van wat er met de door hen ingezamelde spullen is gebeurd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl