Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Niet alleen is categorie F3 vuurwerk tegenwoordig net als F4-vuurwerk verboden om te hebben en af te steken, deze jaarwisseling geldt dat ook F2-vuurwerk. Maar inwoners van gemeenten Alkmaar en Bergen kunnen hun knallers, potten en vuurpijlen straffeloos inleveren. Ze krijgen er zelfs een lekkere oliebol voor terug. Bij Stadswerk072 in Overdie liep het vrijdag nog geen storm maar dat maakt de gemeente niet uit. "We zijn er blij mee, het is in ieder geval van de straat."

Acties om wapens in te leveren bestaan al langer, maar voor verboden vuurwerk is het volgens de gemeente Alkmaar nog niet eerder gedaan. "We proberen zo een bijdrage te leveren aan een gezellig en een leuk oud en nieuw voor iedereen. En we hopen een bijdrage te leveren om de zorg te ontlasten", licht woordvoerder Peter Rozenbeek toe tegenover mediapartner NH Nieuws.

"Wat siervuurwerk en rotjes", vertelt een jongeman uit Egmond. "Die had ik nog liggen op zolder van vorig jaar. Ik kan het moeilijk in de prullenbak gooien, en ik ga het toch niet meer afsteken". Er zijn er meer met een tasje vuurwerk en een man kwam met lichtkogels, bijvoorbeeld voor schippers in nood, die over datum waren.

Het ingeleverde vuurwerk wordt door een gespecialiseerd bedrijf in ontvangst genomen, verpakt en onmiddellijk afgevoerd naar een plek waar het wordt vernietigd. Heel veel hebben de mannen va SEON nog niet te doen gehad, maar dat betekende wel dat er voldoende oliebollen waren voor hen, voor de medewerkers op de gemeentewerf  en de NH Nieuws verslaggevers.

De 'ruilactie' is ook nog vrijdag 18 december van 08:00 tot 16:00 uur en zaterdag 12 en 19 december van 10:00 tot 16:00 uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl